Waar op letten bij het afsluiten van een zakelijke lening

Als u bent buitengesloten van zakelijke leningen, is het hoog tijd om uw strategie te heroverwegen. Een “nee” nu kan een “ja” later zijn, afhankelijk van wat u doet om uw kansen op het krijgen van een zakelijke lening te verbeteren. Als u weet waar u moet zoeken en vooruit plant, kunt u een zakelijke lening krijgen wanneer het erop aankomt en tegen voor u gunstige voorwaarden. Zo kunt u ook snel geld lenen zonder bkr en papierwerk kan via spaarbuidel geregeld worden, zodat u niet al te lang hoeft te wachten op het ontvangen van je geld. 

Doel van de zakelijke lening

Wanneer u een zakelijke lening aanvraagt, zorg er dan voor dat u weet waar deze voor bedoeld is. En zorg ervoor dat het iets is dat op korte termijn of op lange termijn waarde toevoegt aan het bedrijf. Andere aanvragers van een zakelijke lening weten vaag waarom ze financiering nodig hebben of komen met een aantal frivole antwoorden die elke geldschieter huiverig zouden maken om hen geld te lenen.Maar kun je een mini lening krijgen zonder papierwerk

Hoewel elke onderneming verschillende behoeften heeft, zijn hier enkele populaire redenen waarom ondernemingen lenen:

  •       Werkkapitaal om een bedrijf te runnen.
  •       Uitrusting, voertuig of andere activa kopen die de dagelijkse werking van het bedrijf ondersteunen of de productie opschalen.
  •       Financiering om een bedrijf op te starten.
  •       Financiering om een bedrijf te laten groeien.
  •       Herstructurering van schulden.

Nu u weet waar uw lening voor dient, is het gemakkelijker te beslissen welk type lening bij dat doel past. Er zijn er veel om uit te kiezen, met inbegrip van maar niet beperkt tot microleningen, startersleningen, werkkapitaalleningen, termijnleningen, kortetermijnleningen, zakelijke kredietlijnen, uitrustingsleningen, factuurfinanciering, merchant cash advance.

De U.S. Small Business Administration biedt een alternatief voor de traditionele bankfinanciering met haar aanbod van veelzijdige leningen voor kleine bedrijven. En in sommige gevallen kunnen persoonlijke leningen worden gebruikt voor bedrijfsfinanciering; ze kunnen ideaal zijn voor bedrijven met een beperkte bedrijfsgeschiedenis.

Voorwaarden waar je aan dient te voldoen

Heeft u wat nodig is om in aanmerking te komen voor een zakelijke lening? Kredietverstrekkers hanteren gewoonlijk deze criteria om te beoordelen of een lener in staat is een lening terug te betalen:Zo kun je ook 500 euro lenen, of een ander bedrag naar keuze.

Krediet: Ja, een goede kredietwaardigheid zal u goedkeuring voor een lening opleveren. Krediet geeft aan hoe slecht of goed een bedrijf wordt geleid. En niet alleen de financiële gezondheid van uw bedrijf wordt gecontroleerd, maar ook uw persoonlijke kredietwaardigheid wanneer u een zakelijke lening aanvraagt.

Zekerheden: Hoe hoger het geleende bedrag, hoe hoger het risico. Een onderpand dient om kredietverstrekkers tegen dat risico te beschermen en het ontbreken van activa als onderpand kan reden zijn om een lening te weigeren.

Cashflow: Wanneer een bedrijf niet genoeg cash genereert of meer uitgeeft dan het verdient, betwijfelen kredietverstrekkers of het in staat zal zijn zijn schuld terug te betalen.

Voor een beginnend bedrijf is het natuurlijk moeilijk om deze dingen meteen te realiseren als uw financieringsbehoefte dringend is. Waarom raadpleegt u geen kredietverlener en vertelt u hem over uw behoefte aan een bedrijfslening? “Kijk of je een lening kunt onderhandelen waarvoor je in aanmerking komt.”

Verschillende kredietverstrekkers

In deze tijd zijn er veel bronnen van zakelijke leningen voor alle maten en soorten:

Conventionele kredietverstrekkers zijn banken en andere gevestigde financiële bankinstellingen. Zij bieden lagere tarieven maar kunnen strengere kwalificaties opleggen.

Alternatieve kredietverstrekkers werken voornamelijk online. Zij maken transacties eenvoudiger – goedkeuring en financiering van de lening zijn binnen enkele dagen geregeld – maar de tarieven kunnen hoger zijn dan bankleningen.

Andere kredietverstrekkers zijn non-profit microlenders, gemeenschapsbanken en kredietverenigingen. Zij werken vaak met kleine bedrijven.

Voorbereiding is de sleutel tot elke onderneming en ondersteun uw leningaanvraag altijd met een solide business plan en up-to-date bedrijfsdocumenten.