Je kunt nu een Coachella-muziekfestival NFT kopen dat wordt geleverd met een levenslange pas

Coachella, the Indio, Calif., muziekfestival, is de nieuwste entiteit geworden die zijn eigen non-fungible token (NFT)-collectie heeft uitgebracht. Coachella’s pitch voor potentiële bieders? Koop een van de 10 “Coachella Keys” en ontvang een levenslange pas voor het festival.

Festivalorganisatoren werken samen met cryptocurrency-uitwisseling FTX om hun debuut NFT-collectie te veilen op hun eigen marktplaats, die wordt geslagen op de Solana-blockchain. Het bieden gaat op vrijdag open; er werd geen minimumbod bekendgemaakt.

Toegang tot het festival

Door een Coachella Key te kopen, krijgen kopers elk jaar in april “voor altijd” toegang tot het festival en krijgen ze extra voordelen zoals andere virtuele en persoonlijke VIP-ervaringen. waar kan ik nft kopen? Twee andere Coachella NFT-collecties genaamd “Desert Reflections” en “Sights and Sounds” zullen ook beschikbaar zijn, maar ze hebben geen levenslange toegang. Ze zijn gekoppeld aan digitale en fysieke verzamelobjecten, zoals kunstafdrukken en fotoboeken, en kosten respectievelijk $ 180 en $ 60.

NFT-kopers hebben dit jaar ook de mogelijkheid voor extraatjes op het festival, zoals stoelen op de eerste rij voor diners met beroemde chef-koks, die plaatsvinden op 15-17 april en 22-24 april. Harry Styles, Billie Eilish en Ye (ook bekend als Kanye West) zullen de show headlinen. West sprak zich onlangs uit tegen NFT’s en zei in een handgeschreven Instagram-notitie: “Mijn focus ligt op het bouwen van echte producten in de echte wereld, echt eten, echte kleding, echt onderdak. Vraag me niet om een ​​verdomde NFT te doen.”

 

Coachella

Coachella is “enthousiast over het bouwen van een nieuw hulpprogramma … voor onze fans met NFT’s”, zei Sam Schoonover, de innovatieleider van het festival, in een verklaring. NFT’s maken, voegde hij eraan toe, “echt eigendom van kunst en media op internet mogelijk. We wilden een stap verder gaan en NFT’s gebruiken om eigendom van ervaringen in de echte wereld ook mogelijk te maken.”

Mensen die geïnteresseerd zijn in het kopen van een Coachella NFT, moeten zich registreren voor een FTX (VS)-account van Coachella’s NFT-marktplaats. Coachella voegde eraan toe dat een deel van de opbrengst zal worden gedoneerd aan drie goede doelen en een royalty zal worden gegeven aan de betrokken makers.

In de afgelopen maanden zijn cryptocurrency-platforms zoals FTX, met het hoofdkantoor in de Bahama’s, begonnen aan grote marketingacties om een ​​aandeel te claimen in de snelgroeiende en zeer competitieve crypto-, blockchain- en fintech-sectoren. waar kan ik een nft kopen? FTX kocht de naamrechten voor de Miami Heat-arena van de National Basketball Association (NBA) en werkte vorig jaar samen met de onlangs gepensioneerde voetballer Tom Brady en zijn vrouw, model Gisele Bündchen, in een commercial.

Ondertussen hebben concurrenten zoals Crypto.com een ​​soortgelijke push gedaan: de in Singapore en Hong Kong gevestigde beurs tekende een naamgevingsovereenkomst voor een iconische sportarena in Los Angeles, de thuisbasis van de Los Angeles Lakers en Clippers van de NBA. Het tikte ook Hollywood-acteur Matt Damon aan voor zijn vlaggenschipreclame in een poging om de Instagram van crypto te worden. Zowel FTX als Crypto.com hebben advertenties gekocht voor de komende Super Bowl 56.